Velkommen til bloggen min.

Jeg skriver om stort og smått som skjer i magedansverdenen: kurs, forestillinger, alt som er knyttet til magedans på ett eller annet vis. Her er det litt av hvert for alle mageinteresserte damer! Følg bloggen på e-mail, så får du vite alle ting du trenger å vite om Oslos magedans scene.

Welcome to my blog about belly dance. You will find information about classes, shows, anything that is (remotely) connected to belly dance. Enjoy!

søndag 20. mars 2011

Magegodt for magedamer

Magedanserinner må selvfølgelig ha litt mage å danse med, og i motsetning til magre ballerinaer kan magedanserinner titt og ofte kose seg med god mat, og søte kaker og mektige desserter. Søndag er en like god kakedag som alle andre dager, så her er en søndagsoppskrift på en heftig kake som passer utmerket for en magedanserinne.

Jeg bakte den til middagsselskap med Navleballetten, (Guro Nilsen og Tanja Holter), Lee og Michelle forrige uke. Vi laget for mange år siden (i 2002) forestillingen "En reise langs Nilen" sammen. Det var Norges første helaftens magedansforestilling, og den ble vist for 4 fulle hus i Oslo samt for fulle hus i Trondheim, Bergen, Arendal og Inderøya. Deler av forestillingen ble også vist på Stockholm Belly Dance Festival, og gjorde stor suksess der!

Navleballetten ble av ulike årsaker nedlagt etter dette, men vi har i alle år etterpå vært flike til å møtes og spise godt sammen! 3 retter må på bordet for en skikkelig "Reise langs Nilen-middag". Denne kaken falt i smak, til tross for at den er uhyre mektig spiste vi den nesten helt opp. Det var en kraftprestasjon, etter mye middag!




Troikakake
Oppskrift fra Anne Jorunn Busengdal Hals, fra Spis bedre nr 2, februar 2011


170 grader, ca 30 minutter, nederste del av ovnen

Kakebunn:
200 gr skåldede mandler
200 gr melis
3 eggehviter                                         

Gele:
1 pakke bringebærgele
3 dl vann

Mektig og utrolig god kake!
Sjokoladefyll:
1 dl vann
75 gr melis
150 gr smør
3 eggeplommer
1 ss kakao

Glasur:
1.5 plate Dronningsjokolade
2 ss delfiafett

Marsipanlokk:
1 pakke marsipan



1, kakebunn- Mal mandlene til mel og bland med melis. Stivpisk eggehvitene og vend dem i mandelblandingen. Fordel i springform kledt med bakepapir.  Stek. Avkjøl helt  (ikke skjær kaken løs fra formen).

2, gele- Kok geleen etter anvisningen, men med kun 3 dl vann. Avkjøl helt.

3, skokoladefyll- Kok opp vann og melis, la koke til det tykner, 6-7 minutter. Avkjøl. Bland melismassen med eggeplommene. Skjær smøret i terninger og pisk det inn i melismassen til en glatt smørkrem. Tilsett kakao og bland godt.

4, glasur- Bryt sjokoladen i biter og smelt på svak varme med delfiafett i en kjele. Avkjøl.

5, montering- Smør et tynt lag med sjokoladefyll på den avkjølte kakebunnen i formen. Hell den avkjølte geleen over, og la stå i kjøleskapet til geleen har stivnet helt.

6, montering- Skjær løs kaken fra formen. Smør resten av sjokoladefyllet oppå geleen. Kjevle ut marsipanen, dekk kaken med marsipanlokket, både topp og side. Hell på den avkjølte glasuren, og la kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet.

Kos deg!

2 kommentarer:

  1. Himmel! Nå ble jeg sulten! :)

    SvarSlett
  2. Bra, for man trenger å være sulten for å spise denne kaken..... Den er overvedlende mektig. Og knallgod!

    SvarSlett