Jeg bakte den til middagsselskap med Navleballetten, (Guro Nilsen og Tanja Holter), Lee og Michelle forrige uke. Vi laget for mange år siden (i 2002) forestillingen "En reise langs Nilen" sammen. Det var Norges første helaftens magedansforestilling, og den ble vist for 4 fulle hus i Oslo samt for fulle hus i Trondheim, Bergen, Arendal og Inderøya. Deler av forestillingen ble også vist på Stockholm Belly Dance Festival, og gjorde stor suksess der!
Navleballetten ble av ulike årsaker nedlagt etter dette, men vi har i alle år etterpå vært flike til å møtes og spise godt sammen! 3 retter må på bordet for en skikkelig "Reise langs Nilen-middag". Denne kaken falt i smak, til tross for at den er uhyre mektig spiste vi den nesten helt opp. Det var en kraftprestasjon, etter mye middag!
Troikakake
Oppskrift fra Anne Jorunn Busengdal Hals, fra Spis bedre nr 2, februar 2011
170 grader, ca 30 minutter, nederste del av ovnen
Kakebunn:
200 gr skåldede mandler
200 gr melis
3 eggehviter
Gele:
1 pakke bringebærgele
3 dl vann
Mektig og utrolig god kake! |
Sjokoladefyll:
1 dl vann
75 gr melis
150 gr smør
3 eggeplommer
1 ss kakao
Glasur:
1.5 plate Dronningsjokolade
2 ss delfiafett
Marsipanlokk:
1 pakke marsipan
1, kakebunn- Mal mandlene til mel og bland med melis. Stivpisk eggehvitene og vend dem i mandelblandingen. Fordel i springform kledt med bakepapir. Stek. Avkjøl helt (ikke skjær kaken løs fra formen).
2, gele- Kok geleen etter anvisningen, men med kun 3 dl vann. Avkjøl helt.
3, skokoladefyll- Kok opp vann og melis, la koke til det tykner, 6-7 minutter. Avkjøl. Bland melismassen med eggeplommene. Skjær smøret i terninger og pisk det inn i melismassen til en glatt smørkrem. Tilsett kakao og bland godt.
4, glasur- Bryt sjokoladen i biter og smelt på svak varme med delfiafett i en kjele. Avkjøl.
5, montering- Smør et tynt lag med sjokoladefyll på den avkjølte kakebunnen i formen. Hell den avkjølte geleen over, og la stå i kjøleskapet til geleen har stivnet helt.
6, montering- Skjær løs kaken fra formen. Smør resten av sjokoladefyllet oppå geleen. Kjevle ut marsipanen, dekk kaken med marsipanlokket, både topp og side. Hell på den avkjølte glasuren, og la kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Kos deg!
Himmel! Nå ble jeg sulten! :)
SvarSlettBra, for man trenger å være sulten for å spise denne kaken..... Den er overvedlende mektig. Og knallgod!
SvarSlett