Velkommen til bloggen min.

Jeg skriver om stort og smått som skjer i magedansverdenen: kurs, forestillinger, alt som er knyttet til magedans på ett eller annet vis. Her er det litt av hvert for alle mageinteresserte damer! Følg bloggen på e-mail, så får du vite alle ting du trenger å vite om Oslos magedans scene.

Welcome to my blog about belly dance. You will find information about classes, shows, anything that is (remotely) connected to belly dance. Enjoy!

mandag 26. mars 2012

15 år gamle Hind havner i trøbbel etter jobb

 At Night, They Dance er en flue-på-veggen-dokumentar om magedansere i Kairos underverden. Filmen avmystifiserer den eksotiske magedanserinnen, og viser hvordan noen av disse kvinnene lever alt annet enn glamorøse liv. På gaten utsettes de for streng sosial kontroll, samtidig som de presses til å vise mer og mer hud inne på Kairos slitne dansebuler. Vi følger et knippe magedanserinner, og er vitne til hvordan de prøver å slå tilbake mot de hallik-lignende mennene som ansetter dem. De jobber hardt for å oppnå verdighet innen sitt yrke, som av egyptere flest anses som et av de minst respektable man kan ha.
At Night, They Dance er en fascinerende dokumentar av to kvinnelige filmskapere som på imponerende vis har fått tilgang til denne ofte skjulte siden av Kairos underverden.
(teksten er hentet fra arabiskefilmdager.no)

Se trailer for filmen her:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yZ2LeKw5Ipo


Hildes konmmentar:
Dersom du er interessert i shaabi, er dette en film du ikke må gå glipp av! Rå, vulgære kvinnfolk, fattigdom, dette er selve essensen av shaabi! Shaabi er ikke søtt med blomster i håret og kort milayakjole, shaabi er skittent og rått.

PS, ikke ta med noen på film for å vise dem hvor flott magedans er, for dette er ikke flott. Bare trist, men veldig interessant og jeg oppfatter det som veldig represantativt for hvordan forholdene faktisk er i Egypt for svært mange dansere.


At Night, They Dance

Land Egypt, Canada
År 2010
Spilletid 80 min

Regissør Isabelle LAVIGNE, Stéphane THIBAULT

Språk Arabisk
Undertekst Engelsk

Visninger

DatoTidSted
22. apr 11:20 Tancred
22. apr 15:45 Lillebil
_______________________________________________________________

Don't miss the Arabic Film Festival in Oslo, April 21st and 22nd! Check arabiskefilmdager.no for program and schedules. And a film certainly not to be forgotten: "At night they dance", a film depicting the hard lives of Cairo's poor shaabi dancers.

2 kommentarer:

  1. Det ser ut som en veldig interesant film! Vet du om det går ann å få tak i den på DVD?

    Mvh Lisa

    SvarSlett
  2. Hei!

    jeg vet ikke hvor det skulle være, men prøv å kontakte film fra sør. De vet kaqnskje

    SvarSlett